Bansbuurt

Bansbuurt Groendag 23 mei 2020

GROENDAG in de BANSBUURT zaterdag 23 mei 2020

Doen jullie mee met de BANS Groendag?
Met elkaar maken we de buurt weer opgeruimd en groen.

Dit jaar geen gezellig verzamelpunt met thee & koffie maar wel een afhaalpunt voor zonnebloemen en stekjes. Voor de kinderen een kleurplaat en iets lekkers.

Zaterdag 23 mei tussen 11 en 12 uur kun je aan de Pieter Saenredamstraat 46 een zonnebloem ophalen (of een paar als je voor meerdere plekken in de straat iets doet). Heb je zelf stekjes of plantjes over? Leuk als je die meeneemt voor een ander.

In verband met de afstandsregels doen we het zo:

  • in overleg met je straatgenoten ruim je de boomspiegel en/of plantenbak in je straat schoon. De vaste planten die we vorig jaar gezet hebben doen het goed, die laat je natuurlijk staan.
  • je overlegt met je buren wie tussen 11 en 12 plantjes gaat halen. Niet allemaal meteen om 11 uur.
    Zorg voor voldoende spreiding en afstand, zodat we anderhalve meter van elkaar kunnen blijven.
  • je komt alleen of met maximaal 1 of 2 kinderen naar het afhaalpunt.


VOOR & NA
Om ons werk voor elkaar zichtbaar te maken lijkt het ons leuk wanneer je voor je begint en als je klaar bent een foto maakt van je boomspiegel/plantenbak en deze in de Facebookgroep plaatst.
https://www.facebook.com/groups/bansbuurt/

Heeft je kind een kleurplaat ingekleurd of zelf een mooie natuurtekening gemaakt? Hang hem voor het raam, dan maken we er ook een foto van! Wie weet kunnen we ze ooit nog eens in een BALANS laten zien!

PROJECT GEVELTUINTJES
Wil je ook een geveltuintje voor je huis? Het is goed voor de sfeer in de straat, het klimaat en de afvoer van regenwater en daarom wordt de aanleg ervan gestimuleerd door de Gemeente Utrecht. Als nieuwste lid van de BANS groengroep lijkt me dit een leuk project om aan te vragen bij het Initiatievenfonds.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, komt de gemeente kosteloos de tegels weghalen, de aarde vervangen en omsluitbanden aanleggen. De bewoners beloven in ruil daarvoor plantjes in de tuin te zetten en het tuintje te onderhouden.
Hier kun je er meer over lezen: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/geveltuin/

Heb je interesse, vul dan dit formulier in voor 30 mei en dan hou ik je op de hoogte: https://forms.gle/9PyEiQFKV6Vatm8K7
Wilt u wel een geveltuintje maar gebruikt u geen internet, laat het mij even weten dan breng ik u een papieren formulier. Op de Groendag zal ik de formulieren ook meenemen.

Met vriendelijk groet namens de BANS groengroep, Joske Brouwer, HdK 75

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.